\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Bepalen hoek in ruimtefiguur

Het grondvlak is een driehoek ABC, en boven de hoek A hebben we een punt T om een ruimtefiguur te maken.
Gegeven TA loodrecht op het vlak (ABC).
Verder afstand TA= 12, afstand TC = 20 afstand TB = 15 en afstand BC is 12.
Bepaal de hoek tussen vl(CAT) en vl(BAT)?

Moet ik dan de hoek T bepalen in de driehoek TBC? en dit dan met de formules in een willekeurige driehoek?

Dina
3de graad ASO - dinsdag 14 januari 2014

Antwoord

q72009img1.gif

Als je de hoek tussen de vlakken CAT en BAT wilt bepalen moet je kijken naar hoek BAC toch?

...en dan zijn er allerlei rechthoekige driehoeken...


dinsdag 14 januari 2014

 Re: Bepalen hoek in ruimtefiguur 

©2001-2024 WisFaq