Slingerlengte De slingertijd van de slinger van een klok wordt bij benadering gegeven door T=Ö(l/g) A).benader dT/dl als l=24.8 cm en T=1sec Ik weet niet hoe je dit moet doen mo Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 december 2013 Antwoord Begin met te differentiëren: \frac{d\,T}{d\,l} = \frac12 l^{-\frac12}\frac1{\sqrt{g}} dat laatste kun je omschrijven tot \frac1{2l}\sqrt{\frac lg} = \frac1{2l}T Nu kun je alles invullen. kphart woensdag 25 december 2013 Re: Slingerlengte ©2001-2025 WisFaq
De slingertijd van de slinger van een klok wordt bij benadering gegeven door T=Ö(l/g) A).benader dT/dl als l=24.8 cm en T=1sec Ik weet niet hoe je dit moet doen mo Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 december 2013
mo Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 december 2013
Begin met te differentiëren: \frac{d\,T}{d\,l} = \frac12 l^{-\frac12}\frac1{\sqrt{g}} dat laatste kun je omschrijven tot \frac1{2l}\sqrt{\frac lg} = \frac1{2l}T Nu kun je alles invullen. kphart woensdag 25 december 2013
kphart woensdag 25 december 2013