\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Oppervlakte en omtrek van een cirkel is dezelfde?

 Dit is een reactie op vraag 70627 
bij een cirkel met een straal van 4 meter moet je de formules anders invullen namelijk:
oppervlakte: pi x r2 = pi x 42 = 50,27 m2
omtrek: pi x 2r = pi x 2 x 4 = pi x 8 = 25,13 m
r is straal
d is diameter = 2r = 2 x straal

iemand
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 oktober 2013

Antwoord

Helemaal correct!


woensdag 30 oktober 2013

©2001-2024 WisFaq