\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Concentraties verhoudingen

 Dit is een reactie op vraag 39981 
Ik snap de redenering hiervan niet helemaal. Wat wordt bedoeld met naamgeving 'a' en de plotse D voor B2? Kunnen de stappen kort uitgelegd worden?
Dank bij voorbaat

Trista
3de graad ASO - maandag 12 augustus 2013

Antwoord

Als twee grootheden x en y omgekeerd evenredig zijn dan bestaat er een constant getal a zo, dat xy=a ofwel x=a/y ofwel y=a/x.
Dus de betekenis van die a is nu juist dat constante getal a.
Die 'plotselinge D voor B2' is geen D maar een hoofdletter delta: $\Delta$.
Dit is een gebruikelijke manier om de verandering van een grootheid aan te geven.
Als je verdere uitleg over stappen wilt moet je maar aangeven waar.


woensdag 14 augustus 2013

©2001-2025 WisFaq