\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Inhoud rond zwembad

Ik wil in mijn tuin een rond zwembad aanleggen. De diameter is 6 m, 't zwembad is 1,5 m diep en 20 cm steekt boven de grond uit. Hoeveel m3 moet ik weggraven?

Holga
Leerling mbo - maandag 10 juni 2013

Antwoord

De vraag is wat de inhoud is van een cilinder met een diameter van 6 meter en een hoogte van 1,3 meter. Dat is het deel dat je moet weggraven.

Inhoud cilinder = G · h
G = $\pi$r2 = $\pi$·32 en h=1,3

Zou het daarmee lukken?


maandag 10 juni 2013

©2001-2024 WisFaq