\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Evaluatieproef

Bij een evaluatieproef worden er 20 vragen gesteld. Naast elke vraag staan er 4 mogelijke antwoorden, waar van 1 juist is! Een proefpersoon kiest voor elke vraag lukraak een antwoord. De testscore wordt bepaald door voor elk goed antwoord +1 en elk fout antwoord -1.

a) Bereken de kans op positieve testscore
b) Bereken de verwachtingswaarde van de testscore.

Dit lijkt mij het gegeven te zijn: X~B(20,0.25).
Verder weet ik niet hoe ik best start.

kan u mij helpen ?

Thomas
3de graad ASO - zondag 9 juni 2013

Antwoord

a)
Een binomiaal kansprobleem met een kans op succes gelijk aan p=0,25. Hierbij is n=20. Een positief resultaat heb je als je 11 of meer vragen goed beantwoordt. De kans dat dit gebeurt kan je uitrekenen met de binomiale verdeling.

X: aantal juist beantwoorde vragen
p=0,25
n=20
P(X$\ge$11)=1-P(X$\le$10)

Binomiale verdeling

p= n= k=

P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=

Zou dat lukken?

b)
Volgens de theorie op 3. Binomiale verdeling is de verwachtingswaarde $\mu$=n·p.

Dat moet kunnen...


zondag 9 juni 2013

 Re: Evaluatieproef 

©2001-2025 WisFaq