\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Snijpunten twee functies

Hoe bepaal ik de snijpunten van de volgende functies?
y=2^x en y=x+1. Snijpunten bepalen lukt me wel maar hoe werk ik die x weg bij de eerste functie?

alvast bedankt Jan

Jan
Iets anders - dinsdag 28 januari 2003

Antwoord

Hoi,

Je wist vast dat: 2x=x+1
dus log(2x)= log(x+1)
log(2x) - log(x+1)= 0
log(2x/(x+1))= 0
of log(2x/(x+1))=0
dus 2x/(x+1) = 1
x=1 of x=0 (oplossen via een benaderingsmethode lijkt me de enige optie)opl: (0;1) en (1;2)

Koen
dinsdag 28 januari 2003

©2001-2025 WisFaq