\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Primitiveren

 Dit is een reactie op vraag 69991 
En hoe primitiveer je (sinx)2?
Oke dat snap ik.
Maar deze opgave moet je het zien vanuit de afgeleide, maar wat nou als niet kan.
Bijvoorbeeld bij f(x)=(2x2+3x)·e-x
Ik snap namelijk nog steeds niet hoe je een product kan primitiveren.

Charlo
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 30 maart 2013

Antwoord

De laatste kan je aanpakken met 3. Partieel integreren. Ik neem aan dat je daar mee bekend bent?

$\sin ^2 (x)$ kan je schrijven als $\frac{1}{2} - \frac{1}{2}\cos (2x)$
Gebruik daarvoor $\cos \left( {2x} \right) = 1 - 2\sin ^2 (x)$.

Lukt het dan?


zaterdag 30 maart 2013

©2001-2025 WisFaq