Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Berekeningen met sinus, cosinus en tangens

De verbindingskabel tussen Jacco en de boot is 45 meter lang en heeft een hellingshoek van 38 graden.
Hoeveel meter hangt Jacco boven het water?

Niels
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 24 maart 2013

Antwoord

q69945img1.gif

Als de tekening zo klopt, dan lijkt me dit een typisch geval van het gebruik van de sinus.

\begin{array}{l} \sin \left( {38^\circ } \right) = \frac{h}{{45}} \\ h = 45 \cdot \sin \left( {38^\circ } \right) \approx 27,7\,\,meter \\ \end{array}

Meer uitleg en voorbeelden kan je vinden op Rekenen met sinus, cosinus en tangens


maandag 25 maart 2013

©2001-2025 WisFaq