To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Afgeleide van logxlog2

Ik wil graag de afgeleide bepalen van 2logx

ik heb gekeken naar het voorbeeld van de afgeleide van logaritmische functies:

Voorbeeld 1
Bepaal de afgeleide van f(x)=3·log(x)
f(x)=3log(x)f'(x)=3/xln(10)=3/xln(10)
Waarom wordt log x hier xln10 ?

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 11 december 2012

Antwoord

Laat het getal 3 maar even weg.
Je weet dat de afgeleide van f(x) = ln(x) gelijk is aan f'(x) = 1/x
Nu geldt log(x) = ln(x)/ln(10) zodat je het grondtal 10 hebt gewijzigd in grondtal e.

MBL
dinsdag 11 december 2012

©2001-2025 WisFaq