\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Exponentiele functies

Hoi
Ik heb een dringende vraag over mijn wiskunde.
Ik heb al een stukje proberen te doen maar ik kom niet verder
Los de volgende vergelijkingen algebraisch op
3·4x-3·2x+2=0
Tip stel 2x=y
Nu moet ik allemaal dezelfde grondtallen krijgen.
Ik heb dit al: 3·2·2x-3·2x+2=0

anne
3de graad ASO - zondag 11 november 2012

Antwoord

Ik hoop niet dat je nu beweert dat 4x gelijk is aan 2·2x. Vul maar 's x=2 in... 42=16 maar 2·22=8, dus dat kan niet goed zijn.

3·4x-3·2x+2=0
4x-2x+2=0
(22)x-2x·22=0
22x-4·2x=0
(2x)2-4·2x=0

Neem y=2x
y2-4y=0
y(y-4)=0
y=0 of y=4
2x=0 (v.n.) of 2x=4

Oplossing: x=2


zondag 11 november 2012

 Re: Exponentiele functies 

©2001-2024 WisFaq