\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Is dit een cirkel?

Kan de functie x2+y2=0 een cirkel zijn?

Laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 november 2012

Antwoord

Ja hoor, maar met straal 0. 'Normale' mensen noemen dat liever een punt, maar in de wiskunde wordt rustig over een cirkel gesproken als dat beter uitkomt.
Dan kun je bijvoorbeeld probleemloos zeggen dat de grafiek van x2 + y2 = r2 altijd een cirkel is als r0 is en hoef je geen uitzondering voor r = 0 te maken.
Het is dus niet gedaan omdat wiskundigen niet normaal zijn!

MBL
dinsdag 6 november 2012

©2001-2024 WisFaq