Re: Re: Breuk uitrekenen Dit is een reactie op vraag 68332 Beste sorry we kunnen niet goed de breuken typen maar we bedoelentwee derde + 6 gedeeld doortwee derde +3Bedankt!! LGO Student universiteit - dinsdag 4 september 2012 Antwoord Dat kan ook. Ik vind alles best:$\LARGE\frac{{\frac{2}{3} + 6}}{{\frac{2}{3} + 3}} = \frac{{6\frac{2}{3}}}{{3\frac{2}{3}}} = \frac{{\frac{{20}}{3}}}{{\frac{{11}}{3}}} = \frac{{20}}{3} \times \frac{3}{{11}} = \frac{{20}}{{11}} = 1\frac{9}{{11}}$Zo dan maar?Je had natuurlijk meteen (2/3+6)/(2/3+3)=? kunnen schrijven. Dan was het misschien iets duidelijker geweest. dinsdag 4 september 2012 ©2001-2024 WisFaq
Beste sorry we kunnen niet goed de breuken typen maar we bedoelentwee derde + 6 gedeeld doortwee derde +3Bedankt!! LGO Student universiteit - dinsdag 4 september 2012
LGO Student universiteit - dinsdag 4 september 2012
Dat kan ook. Ik vind alles best:$\LARGE\frac{{\frac{2}{3} + 6}}{{\frac{2}{3} + 3}} = \frac{{6\frac{2}{3}}}{{3\frac{2}{3}}} = \frac{{\frac{{20}}{3}}}{{\frac{{11}}{3}}} = \frac{{20}}{3} \times \frac{3}{{11}} = \frac{{20}}{{11}} = 1\frac{9}{{11}}$Zo dan maar?Je had natuurlijk meteen (2/3+6)/(2/3+3)=? kunnen schrijven. Dan was het misschien iets duidelijker geweest. dinsdag 4 september 2012
dinsdag 4 september 2012