Wortels met breuken Hoe werk ik een breuk onder een wortelteken weg?Bijvoorbeeld $\sqrt{\frac{2}{7}}$ stan Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 augustus 2012 Antwoord $\begin{array}{l} \sqrt {\frac{2}{7}} = \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 7 }} \\ \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 7 }} \cdot \frac{{\sqrt 7 }}{{\sqrt 7 }} = \frac{{\sqrt {14} }}{7} = \frac{1}{7}\sqrt {14} \\ \end{array}$Zie ook Rekenen met wortels dinsdag 21 augustus 2012 ©2001-2024 WisFaq
Hoe werk ik een breuk onder een wortelteken weg?Bijvoorbeeld $\sqrt{\frac{2}{7}}$ stan Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 augustus 2012
stan Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 augustus 2012
$\begin{array}{l} \sqrt {\frac{2}{7}} = \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 7 }} \\ \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 7 }} \cdot \frac{{\sqrt 7 }}{{\sqrt 7 }} = \frac{{\sqrt {14} }}{7} = \frac{1}{7}\sqrt {14} \\ \end{array}$Zie ook Rekenen met wortels dinsdag 21 augustus 2012
dinsdag 21 augustus 2012