\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: De gulden snede

 Dit is een reactie op vraag 68049 
x2 = 100 - 10x
Het linkerlid is dus x2 en het rechterlid is dus 100 - 10x.
Je krijgt dus eigenlijk x2 + 10x = 100 (is dus links) en 100 - 10x + 10x = ook 100 (is dus rechts). Verkort weergegeven is dat x2 + 10x = 100. Begrijp ik het zo goed?

J. van
Ouder - maandag 30 juli 2012

Antwoord

Het plan is om de vergelijking op nul te herleiden. Dus alle termen naar links en rechts alleen nul overhouden. Zoiets...
Of je 't begrijpt is moeilijk in te schatten...


maandag 30 juli 2012

©2001-2025 WisFaq