\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Evenwijdig of samenvallen van vectoren

Bij de volgende opgave wordt gevraagd om de twee vectoren te onderzoeken of ze samenvallen of evenwijdig lopen.

v=(-1,0,3)+L(2,-1,0)
w=(9,-5,3)+M(-4,2,0)

V en W hebben afhankelijke richtingsvectoren dus moet men controleren of het eindpunt van de steunvector (-1,0,3) op w ligt:
-1=9-4M-- M=2,5
0=-5+2M-- M=2,5
3=3+0M--0= 0M hier kun je elke waarde voor M invullen betekent dat dat je hier ook M=2,5 mag schrijeven en moet concluderen dat en v en w samenvallen?

bouddo
Leerling mbo - maandag 25 juni 2012

Antwoord

Helemaal goed!

MBL
maandag 25 juni 2012

©2001-2025 WisFaq