\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Snijpunt tussen twee vv`s

Als ik het snijpunt van de twee rechte y=3x+2 en y=2x-3 bepaal kom ik uit op -5,13

als ik ze omzet in in een vv dan krijg ik
x=l dan y=3l+2
dus vv=(0,2)+l(1,3)
Bij de tweede x=m dan y=2m-3
vv wordt (0,-3)+m(1,2)
x=0+l=0+m
y=2+3l=-3+2m
3l=3m
2+3l=-3+2m-
2=m
x=1+m=1+2=3
dit begrijp ik niet meer

bouddo
Leerling mbo - woensdag 20 juni 2012

Antwoord

Je doet het goed maar bent te slordig.
Het snijpunt is (-5,-13) en uit je laatste vergelijking komt gewoon m = -5 waarmee alles
klopt!

MBL
woensdag 20 juni 2012

©2001-2025 WisFaq