\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritmische vergelijking algebraisch oplossen

Bij de volgende vergelijking loop ik vast op de regels kan iemand mij uit de brand helpen:

$^\frac{1}{3}$log(2x)=$^3$log (3x-6)
$^3$log2x/$^3$log3$^{-1}$=$^3$log(3x-6)
$-^3$log(2x)/$^3$log3=$^3$log(3x-6)
$-^3$log 2x=$^3$log(3x-6)
nu zou ik zeggen:
-2x=3x-6 maar dat is zeker fout?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 16 juni 2012

Antwoord

Zeker. Bedenk dat $-^3$log($2x$)=$^3$log$\large\frac{1}{2x}$. Lukt het dan?


zaterdag 16 juni 2012

©2001-2025 WisFaq