\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Derdegraadsvergelijking

Wie kan mij verder helpen met het onderstaande probleem?
Ik wil de volgende derdegraadsvergelijking omzetten naar x=.....

y=-0.000003x3+0.0019x2+0.01594x-1.1325

Ik ben er al een tijd mee bezig maar kom er niet uit. Ik hoop dat iemand mij opweg kan helpen. Alvast hartelijk dank.

John v
Student hbo - maandag 13 februari 2012

Antwoord

Het ontwerpen van een enigszins redelijke grafiek is vanwege de optredende getallen vrijwel ondoenlijk. Maar als je de tabelwaarden bekijkt, dan kun je 'zien' dat de grafiek de normale vorm van derdegraads functies heeft, namelijk met twee toppen. En dat betekent dat sommige horizontale lijnen de grafiek meer dan één keer snijden. Maar dan is het zoeken naar een vorm
x = .... onmogelijk. Niet mee doorgaan dus, zou ik je adviseren.

MBL
maandag 13 februari 2012

©2001-2024 WisFaq