\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Opdracht voor school

ik snap niet hoe je dit moet berekenen:
( er staat bepaal het domein en het bereik van de volgende reele functies.)
1) f (x) = -4
2) f (x) = 1/x

emma
2de graad ASO - woensdag 25 januari 2012

Antwoord

Hallo

Ik ga er van uit dat je de grafiek van deze functies kent.

Voor de eerste functies heb je voor alle waarden van x een beeld, namelijk 4.
Het domein bestaat dus uit alle waarden van
Het bereik is de verzameling van alle beelden. Hier zijn alle beelden gelijk aan 4.
Het bereik bevat dus enkel het element 4.

Voor de tweede functie zie je dat je voor alle waarden van x een beeld hebt, behalve voor x=0.
Anderzijds zie je ook dat alle beelden (y-waarden) kunnen voorkomen, behalve het beeld 0.
Nu kun je dus het domein (= alle waarden van x waarvoor een beeld bestaat) en het bereik (de verzameling van alle mogelijke beelden op de y-as) omschrijven.

Ok?


woensdag 25 januari 2012

©2001-2025 WisFaq