\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Goniometrische vergelijking oplossen

Zouden jullie mij aub willen helpen? ik heb geen idee hoe ik aan de volgende oefening moet beginnen:
sin22x-sin2x=1/4

Alvast bedankt,
Marie

Marie
3de graad ASO - maandag 16 januari 2012

Antwoord

Beste Marie,

Je zou het volgende kunnen proberen:

$\sin^2{2x} = 1-\cos^2{2x}$ en $\sin^2{x} = \frac{1-\cos{2x}}{2}$

Als je dit in je oorspronkelijke vergelijking vervangt, krijg je een kwadratische vergelijking in de variabele cos(2x); stel eventueel t = cos(2x) om dit beter in te zien.

mvg,
Tom


dinsdag 17 januari 2012

 Re: Goniometrische vergelijking oplossen 

©2001-2025 WisFaq