\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Differentieren e functie

Beste,
Je hebt een functie f(x) = (5e^(-1/x))/x2.
Toen aan dat (F(x)) = 5e^(-1/x) een primitieve van f is.
Hoe doe je dit?

Karien
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 januari 2012

Antwoord

Met differentieren kan je laten zien dat F een primitieve van f is:

$
\large\eqalign{
& F(x) = 5e^{ - \frac{1}
{x}} \cr
& F'(x) = 5e^{ - \frac{1}
{x}} \cdot \frac{1}
{{x^2 }} \cr
& F'(x) = \frac{{5e^{ - \frac{1}
{x}} }}
{{x^2 }} \cr}
$

Toch?


zondag 15 januari 2012

©2001-2025 WisFaq