\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Formule parabool opstellen aan de hand van een tekening

 Dit is een reactie op vraag 52983 
Beste Wisfaq,

Ik heb nog een vraag over deze topic. U eindigd met 'Vul (3,0) in om a te berekenen', zou mij uitgelegd kunnen worden hoe ik dat moet doen, want ik heb geen idee. Mijn boek is hierover ook onduidelijk.

Mvg, Bram

Bram
Student hbo - zondag 8 januari 2012

Antwoord

De formule is y=ax2+10. Als je (3,0) invult dan krijg je:

0=a·32+10
0=a·9+10
9a=-10
a=$\large-\frac{10}{9}$
a=$-1\large\frac{1}{9}$

Helpt dat?


zondag 8 januari 2012

©2001-2025 WisFaq