\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Vergelijking met 2 variabelen

 Dit is een reactie op vraag 66353 
Ja dat klopt de uitdrukking van A,
Als ik de vergelijking verder uitwerk dan krijg ik :
(0,0391 + B ·0,91) cos (2,31) = B sin ( 2,31)
-0,026 + B ·-0,61 = B sin (2,31)
(-0,026 + B · -0,61)/ sin (2,31) = B
(-0,0351 + B · -0,82) = B

Dan rest mij de vraag hoe los ik deze op zonder B te elimineren.

Winnie
Student hbo - zaterdag 10 december 2011

Antwoord

Hallo Winnie,

-0,0351 + B · -0,82 = B

Links en rechts 0,82×B optellen:

-0,0351 = B + 0,82×B
-0,0351 = 1,82×B

B = -0,0351/1,82

OK?

Let op: ik heb niet je rekenwerk gecontroleerd!


zondag 11 december 2011

©2001-2024 WisFaq