\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Amerikaanse maten in centimeters

Hoe reken je de Amerikaanse maten om in centimeters? Zij gebruiken bijvoorbeeld: 6'4". Is er een makkelijke manier om dat om te rekenen?

Suzann
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 januari 2003

Antwoord

Beste Suzanne,
Even zoeken op internet en we vinden:
1 inch = 2,54 cm
1 foot = 30,48 cm

Ofwel 6' = 6 foot = 6 x 30,48 = 182,88 cm
4" = 4 inches = 4 x 2,54 = 10,16
Ofwel 6'4" = 182,88 + 10,16 = 193,04

Dit zou het exact zijn. Een benadering kan meestal iets sneller:
6' 6 x 30 + 6 x 0,5 = 180 + 3 = 183 cm
4" 4 x 2 + 4 x 0,5 = 10 cm
Ofwel 6'4" 193 cm

M.v.g.


maandag 13 januari 2003

©2001-2025 WisFaq