\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Gelijkstellen aan 0

Beste,
Ik heb deze som gedifferentieerd: f(x)=(2/$\sqrt{x}$)-(3/x)
Mijn antwoord is f'(x)=-x-1.5+3x-2
Nu moet ik dat f'(x)=0 uitrekenen.
Dus was mij vraag hoe ik het beste -x-1.5+3x-2=0 uit kan rekenen want dat weet ik zelf niet?

Mike
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 augustus 2011

Antwoord

$
\eqalign{
& Oplossen\,\,van: \cr
& - x^{ - 1\frac{1}
{2}} + 3x^{ - 2} = 0 \cr
& vermenigvuldigen\,\,met\,\,x^2 \,\,geeft: \cr
& - x^{\frac{1}
{2}} + 3 = 0 \cr
& vermenigvuldigen\,\,met\,\, - 1 \cr
& x^{\frac{1}
{2}} - 3 = 0 \cr
& \sqrt x = 3 \cr
& x = 9 \cr}
$

Helpt dat?


donderdag 18 augustus 2011

©2001-2025 WisFaq