\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Oneindig delen door 0

Wat gebeurt er al we oneindig delen door nul? bv voor
lim x = 0 van ln(x)/x

Freddy
3de graad ASO - zondag 12 december 2010

Antwoord

Beste Freddy,

lim (ln(x)) = -¥
x-0+

en

lim (1/x) = +¥
x-0+

Hun product heeft dus als limiet -¥. Merk op dat het hier enkel zin heeft om de rechterlimiet te bepalen, ln(x) is immers enkel gedefinieerd voor x0.

mvg,
Tom


zondag 12 december 2010

©2001-2025 WisFaq