Vergelijking met ln Ik heb een volgens mij vrij eenvoudige vraag:Los op: ln(2x-3)=4Ik kom niet verder dan -4=log2x-3en dan loop ik vast. LN is toch het tegengestelde van LOG? henk Student hbo - maandag 22 november 2010 Antwoord Dit soort vergelijkingen los je op met de 'hoofdregel' van logaritmen.Er geldt:ln(a) = b Û a = eb (voor a0)Dus ik jouw geval:ln(2x-3) = 4 Þ 2x - 3 = e4..en dan verder uitwerken!2x - 3 = e42x = e4 + 3x = 1/2e4 + 11/2LN is de natuurlijke logaritme. Zeg maar LOG met het grontal e.Zie ook 7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen maandag 22 november 2010 ©2001-2024 WisFaq
Ik heb een volgens mij vrij eenvoudige vraag:Los op: ln(2x-3)=4Ik kom niet verder dan -4=log2x-3en dan loop ik vast. LN is toch het tegengestelde van LOG? henk Student hbo - maandag 22 november 2010
henk Student hbo - maandag 22 november 2010
Dit soort vergelijkingen los je op met de 'hoofdregel' van logaritmen.Er geldt:ln(a) = b Û a = eb (voor a0)Dus ik jouw geval:ln(2x-3) = 4 Þ 2x - 3 = e4..en dan verder uitwerken!2x - 3 = e42x = e4 + 3x = 1/2e4 + 11/2LN is de natuurlijke logaritme. Zeg maar LOG met het grontal e.Zie ook 7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen maandag 22 november 2010
maandag 22 november 2010