\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Oplossen vergelijking

Ik kan er maar niet aan uit, aan m'n vergelijking. Ik heb er al uren op zitten zoeken, maar het lukt me niet. Kan iemand me helpen?

2sin(6x)·sin(4x)+cos(10x)=0

Christ
3de graad ASO - vrijdag 5 november 2010

Antwoord

Je moet even een idee krijgen! Op je formulekaart staan mogelijkerwijs de omgekeerde formules van Simpson. Zoiets als:

$
\Large \sin (x) \cdot \sin (y) = \frac{{\cos (x - y) - \cos (x + y)}}
{2}
$

Dus daar heb je misschien wel iets aan. Die 4x en 6x dat is precies 10x, dat is vast niet toevallig!

2·sin(6x)·sin(4x)+cos(10x)=0
cos(2x)-cos(10x)+cos(10x)=0
cos(2x)=0
Enz...

Is dat wat?

Zie ook Lijst van goniometrische identiteiten op Wikipedia


vrijdag 5 november 2010

 Re: Oplossen vergelijking 

©2001-2025 WisFaq