Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Window GR

Hallo,
Bij de formule 5,8x0,67=40 moet je op de GR de optie intersect gebruiken. De opdracht hierbij is: Bereken x in twee decimalen nauwkeurig. Helaas weet ik niet welke Window instellingen ik moet gebruiken. Kunt u mij uitleggen hoe je de WINDOW instellingen bepaalt? Xmax, Ymax, Xmin, Ymin etc.

Alpay
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 juni 2010

Antwoord

Dat x positief moet zijn, lijkt me duidelijk. Vantevoren weet je natuurlijk niet hoe groot het resultaat zal worden, dus je zou kunnen beginnen met x(min) = 0 en x(max) = 10.
Omdat de intersectie in elk geval op hoogte 40 komt te liggen, zou je y(min) = 0 en y(max) = 45 kunnen nemen.
Als je de grafieken met deze instellingen plot, dan zie je het snijpunt niet.
Maak x(max) dus groter, bijv. x(max) = 50
Het snijpunt komt nu ruim in beeld en de intersectie is mogelijk.
Het is meestal gewoon een kwestie van wat proberen.

MBL
donderdag 3 juni 2010

©2001-2025 WisFaq