\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Een nieuwe rotatie matrix construeren uit een bestaande rotatie matrix

 Dit is een reactie op vraag 62069 
Dat was inderdaad een interpretatie fout van mijn kant, dit is me nu geheel duidelijk.

Uw aannamen klinken erg correct.
Mijn punten zijn:

O = 0,0,0
A = 0,0,428
B = -10,-30,600

Dit zijn de startposities, deze bewegen in de tijd.
De posities pas ik aan met een gegeven rotatiematrix die bepaald is met een rotatie rondom punt A (t.o.v. O).

Maar dit is incorrect, namelijk punt A roteert niet, maar dit zou punt B moeten zijn.

Kan ik aannemen dat K en V staan voor x,y,z? En kan ik met uw vergelijkingen de ß en w destilleren? Mijn excuses dat ik zoveel vraag, maar het is allemaal nog erg nieuw voor me.

Els
Student universiteit - donderdag 1 april 2010

Antwoord

Hallo, Els.

Ja, nu wordt het allemaal heel anders.
U zegt "roteer rondom A", maar bedoelt blijkbaar "roteer A rondom O".
U begrijpt blijkbaar ook niets van wat ik geantwoord hebt.
En ik begrijp ook helemaal niet meer wat u wilt vragen.

Moraal: je kunt niet zomaar beginnen te vragen, maar moet zelf eerst een redelijk goed begrip van de situatie hebben.
Sterkte!


donderdag 1 april 2010

©2001-2025 WisFaq