Minimale oppervlakte van cilinder
ik moet de minimale oppervlakte voor een cilinder opstellen ik weet dat de inhoud 1 is en dat de cilinder geen deksel heeft ik ben tot zover gekomen: Inhoud = pr2h 1 = p x2 h h = 1/px2 oppervlakte = x2p + px . 1/px2 oppervlakte = x2p + x/x² hiervoor moet ik de afgeleide bepalen maar ik heb geen enkel idee hoe ik de afgeleide hiervan krijg. bij voorbaat dank
bart o
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 maart 2010
Antwoord
Hallo De oppervlakte is niet x2p + px.1/px2 maar x2p + 2px.1/px2 = px2 + 2/x De afgeleide van deze som is gewoon de som van de afgeleide, dus 2px - 2/x2 Om hiervan het nulpunt en het tekenonderzoek te bepalen, moet je deze vorm eerst op gelijke noemer zetten ... Ok?
vrijdag 26 maart 2010
©2001-2025 WisFaq
|