Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Richtingcoefficient en normaalvector

Van de vergelijking x-2y=3 is volgens mij de normaalvector (1,-2) de richtingvector (-2,-1) en de rico -(-1,2)=(1,-2) als ik dit teken klop de rico niet wat doe ik fout?

jan
Leerling mbo - vrijdag 27 december 2002

Antwoord

De normaalvector is (1,-2), dus de richtingsvector (-2,1)? Nee, de richtingsvector is (2,1) (maak maar een tekening!), dus is de richtingscoëfficiënt gelijk aan een 1/2 (denk maar aan: (1,1/2) heeft dezelfde richting als (2,1)).

Dat klopt ook wel, want x-2y=3 kan je schrijven als:
-2y=-x+3
2y=x-3
y=1/2x-11/2


vrijdag 27 december 2002

©2001-2025 WisFaq