Hypothesen en p waarde
Er is een steekproef getrokken bestaande uit 18 jonge volwassen mannen (20-30 jaar oud). Iedereen is gevraagd hoeveel minuten “sport” hij dagelijks keek op televisie. De antwoorden staan hier gegeven. Het is bekend dat σ= 12.55 60 55 54 66 37 45 63 54 65 58 55 52 53 59 57 64 55 De volgende hypothesen zijn geformuleerd:
H0: m$<$ 50 H1: m$>$ 50
Voor de p-waarde geldt:
A 0,0179 B 0,4821 C 0,3085 D 0,1915
Ik kom uit op een steekproefgemiddelde van 55,94 55.94-50/12·√18=2.10 T= 55.94/(12/√17) = 19.21
Hoe moet ik nu verder?
M. Dol
Student hbo - donderdag 21 januari 2010
Antwoord
Vergeet die T en die √17 Overschrijdingskans van de z waarde 2,10 = P(Z$\geq$2,10)=0,0179
vrijdag 22 januari 2010
©2001-2024 WisFaq
|