Re: Vergelijking van logaritme Dit is een reactie op vraag 61477 Mijn excuses voor het niet formuleren van de vraag.Van de opgave moet ik de x1 en de x2 berekenen.Hiervoor moet ik dus waarschijnlijk de abc formule gebruiken of niet? paul k Student hbo - dinsdag 19 januari 2010 Antwoord Om 4x2=2x op te lossen kan je ontbinden in factoren.Zie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen.4x2-2x=02x(2x-1)=02x=0 of 2x-1=0x=0 of x=1/2x=0 voldoet niet! Waarom?Dus: x=1/2 is de oplossing. dinsdag 19 januari 2010 ©2001-2024 WisFaq
Mijn excuses voor het niet formuleren van de vraag.Van de opgave moet ik de x1 en de x2 berekenen.Hiervoor moet ik dus waarschijnlijk de abc formule gebruiken of niet? paul k Student hbo - dinsdag 19 januari 2010
paul k Student hbo - dinsdag 19 januari 2010
Om 4x2=2x op te lossen kan je ontbinden in factoren.Zie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen.4x2-2x=02x(2x-1)=02x=0 of 2x-1=0x=0 of x=1/2x=0 voldoet niet! Waarom?Dus: x=1/2 is de oplossing. dinsdag 19 januari 2010
dinsdag 19 januari 2010