\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Eenvoudiger

Ik heb morgen examen, maar deze vraag, ik snap het écht niet..
Of ik heb niet goed opgelet, plz help me

Eenvoudiger schrijven: sin2(a+b) + cos2(a-b) - sin 2a . sin 2b

Ik denk dat die sin2 (a+b) = sin(a-b).sin(a+b) ofzo

Plz help

Yasin
3de graad ASO - zondag 13 december 2009

Antwoord

Gebruik sin(a+b)=sin(a)cos(b)+sin(b)cos(a) en cos(a-b)=cos(a)cos(b)+sin(a)sin(b) en werk alle kwadraten uit: het antwoord is 1.

kphart
zondag 13 december 2009

©2001-2025 WisFaq