\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Toon de gelijkheden aan

Toon volgende gelijkheden aan

tan (a) + cot (a)= 1/sin (a) x cos (a)

1+ cos (a)/sin (a)=sin (a)/1- cos (a)

Ik zou echt niet weten hoe ik dit moet doen. Gelieve mij zo snel mogelijk op weg te helpen. Ik heb morgen examen.

Louis
2de graad ASO - donderdag 10 december 2009

Antwoord

Hallo

Dit zijn nochtans niet zo'n moeilijke oefeningen, als je de nodige formules kent.

sin2a + cos2a = 1
en dus ook :
sin2a = 1 - cos2a
en
cos2a = 1 - sin2a

Je weet dat
tan(a) = sin(a)/cos(a)
en
cot(a) = cos(a)/sin(a)

Zet nu het linkerlid van de eerste oefening eens op gelijke noemer en pas de hoofdformule toe.

Voor de tweede oefening pas je het kruisproduct toe en vervolgens het merkwaardige product : (a-b).(a+b) = a² - b²

Lukt het zo?


donderdag 10 december 2009

 Re: Toon de gelijkheden aan 

©2001-2025 WisFaq