\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Convolutie L

beste
Ik heb volgende vgl: (opdracht: inverse laplace berekenen)
y(t)=òt0sin(u)cos(t-u) du

Hiervan Laplace nemen:
Y(p)= L{(sin·cos)(t)}
Y(p)= L{sint} L{cost}
= 1/p2+1 p/p2+1
= p / (p2+1)2

Als ik nu partieel breuken toepas loop ik vast:
= Ap+B / (p2+1) + C/(p2+1)2
met A B C de termen die gezocht moeten worden bij partieel breuken.
Mijn vraag: is dit de juiste manier? heb ik juist partieel breuken toegepast?

dank!

AAA
Student universiteit België - dinsdag 8 december 2009

Antwoord

Voor de integratie van de breuk p/(p2+1)2 is de methode van substitutie nodig. Met p2 + 1 = z vind je 2pdp = dz.
Dan krijg je als nieuwe te integreren functie 0,5/z2

MBL
woensdag 9 december 2009

©2001-2024 WisFaq