\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Logaritmische vergelijkingen; rekenregels toepassen

Hallo, ik heb een vraag i.v.m. logaritmische vergelijkingen;
Wanneer ik bijvoorbeeld dit probeer op te lossen( om tot dezelfste grondtal 3 te komen), is het zeer eenvoudig, want de noemer is -1, dus gewoon teken veranderen, en dat zijn we af van die noemer die we niet nodig hebben;

3log2x = 1/3log(x+1)

3log2x = 3log(x+1)/3log1/3 (hier is de noemer -1 )

3log2x = 1-3log(x+1) ( teken was +, verandert en wordt - )

Dit was eenvoudig , want je moest alleen de teken veranderen, maar wat moet je doen in z'on geval?? ;

2logx = 3logx

2logx = 2logx/2log3 hier hebben we alles tot hetzelfste grondgetal gebracht, maar nu moeten we
de noemer wegdoen, en dat is een probleem want de noemer is : 2log3 , en die kan je niet door -1 vervangen, hoe lossen we het dan op??

Hartelijk Bedankt.ллл

6logx = 0,2logx

Michie
3de graad ASO - zaterdag 17 oktober 2009

Antwoord

alles naar een kant brengen en 2log(x) buiten de haakjes halen; dan volgt 2log(x)=0.

kphart
dinsdag 20 oktober 2009

©2001-2025 WisFaq