Re: Verloop functie
Ik heb al eens geprobeerd en ik begrijp waarom er geen horizontale en verticale asymptoot is maar de schuine asymptoot lukt me niet, hoe kom je eraan? hoe bewijs je dus dat er geen zijn? En voor de eerste afgeleide kom ik uit:
f'(x)=(3x2-2)/(2.√(x3-2x))
Moet ik hem nog verder uitrekenen? Voor het domein heb ik dan ] -√2,0[ of ]√2, +$\infty$[ met nulpunten: √24/6 en -√24/6. Kan dit kloppen? Bij de tweede afgeleide zit ik helaas vast van in het begin al.
Met vriendelijke groeten
Shari
3de graad ASO - zaterdag 26 september 2009
Antwoord
Ik heb geen bezwaren...
Behalve dan dat x=1/3√6 (=√24/6) geen nulpunt van de afgeleide kan zijn omdat dit punt niet tot het domein behoort.
De tweede afgeleide dan maar 's doen?
Kan je dan verder?
zaterdag 26 september 2009
©2001-2024 WisFaq
|