Re: Afgeleide bepalen
Zijn de antwoorden verder uit te werken daar mijn antwoordenboek geeft respectievelijk:
f(x) = arcsin x - 2x/√(1-x2)
en
g(x) = x · (1/lna + 2 · alog (2x))
Jan
Ouder - donderdag 9 juli 2009
Antwoord
Zoals ik al heb aangegeven is f '(x)=arcsin(x). Het antwoordenboek heeft het dus fout, of je hebt de functie f verkeerd doorgegeven.
Kennelijk beschouwt je antwoordenboekenmaker x2×log(2x) als x2·alog(2x). Dat is wel een heel ongebruikelijke interpretatie, maar goed. We krijgen dan g '(x)=2x·alog(2x)+x2·1/(ln(a)·x)= 2x·alog(2x)+x/ln(a)= x·(alog(2x)+1/ln(a))
donderdag 9 juli 2009
©2001-2025 WisFaq
|