Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Functievoorschrift ahv 2 gegeven punten en symetrie-as

 Dit is een reactie op vraag 59716 
Ik heb alle vergelijkingsvormen geprobeerd maar kom niet tot een juist functievoorschrift, kunt u me een stapje verder helpen

groet

Manon
Iets anders - woensdag 24 juni 2009

Antwoord

Manon,
Omdat b=-4a krijg je y=ax2-4ax+c.Substitutie van (-3,-61) geeft da vergelijking -61=9a+12a+c=21a+c.Evenzo voor het andere punt geeft -34=12a+c.
Neem het verschil:dit geeft a=-3 en c=2.

kn
donderdag 25 juni 2009

 Re: Re: Functievoorschrift ahv 2 gegeven punten en symetrie-as 

©2001-2025 WisFaq