Exponentiele vergelijkingen Beste Wisfaq,Ik loop vast met de volgende vergelijkingen:x5=64x3x3/4=27(1/5)x2-3=52xMet log kom ik er niet uit, en ook niet met de regel van het worteltrekken.Bedankt! Raymon Student hbo - maandag 11 mei 2009 Antwoord I.x5=64x3x5-64x3=0x3(x2-64)=0x3=0 of x2=64x=0 of x=-8 of x=8II.x3/4=27x3/4=33x=(33)4/3x=34=81III.(1/5)x2-3=52x(5-1)x2-3=52x5-x2+3=52x-x2+3=2xx2+2x-3=0(x+3)(x-1)=0x=-3 of x=1Zie eventueel ook 7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen en 1. Rekenregels machten en logaritmen. maandag 11 mei 2009 ©2001-2025 WisFaq
Beste Wisfaq,Ik loop vast met de volgende vergelijkingen:x5=64x3x3/4=27(1/5)x2-3=52xMet log kom ik er niet uit, en ook niet met de regel van het worteltrekken.Bedankt! Raymon Student hbo - maandag 11 mei 2009
Raymon Student hbo - maandag 11 mei 2009
I.x5=64x3x5-64x3=0x3(x2-64)=0x3=0 of x2=64x=0 of x=-8 of x=8II.x3/4=27x3/4=33x=(33)4/3x=34=81III.(1/5)x2-3=52x(5-1)x2-3=52x5-x2+3=52x-x2+3=2xx2+2x-3=0(x+3)(x-1)=0x=-3 of x=1Zie eventueel ook 7. Exponentiële en logaritmische vergelijkingen oplossen en 1. Rekenregels machten en logaritmen. maandag 11 mei 2009
maandag 11 mei 2009