\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Gebruik dubbele hoek formule

Hoi,

Als opfrissing ben ik mijn leerboek (Kaldeway en Van Tiel Deel 1 3de druk) weer eens ingedoken en nu kom ik het volgende voorbeeld tegen (blz 23 voorbeeld 2)
1- cosx = 2(sin1/2x)2
Als ik nu de dubbele hoekformule gebruik, krijg ik in mijn uitwerking steeds een minteken erbij...
Formule op mijn formuleblad cos 2a = 1 - 2(sin a)2
1 - cos 2(1/2x) = 1 - 1 - 2(sin 1/2x)2 = -2sin(1/2x)2
Gebruik ik de formule verkeerd?

peter
Student hbo - woensdag 6 mei 2009

Antwoord

Denk er aan dat er haakjes om de 1 - 2(sin 1/2x)2 moeten staan; dan verdwijnt die - als sneeuw voor de zon.

kphart
woensdag 6 mei 2009

©2001-2025 WisFaq