Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Omwentelingslichaam

 Dit is een reactie op vraag 58970 
Bedankt!

dit is wat ik nu verder heb gemaakt ...

I = \pi a\Deltab (f(y))2 dy
nu nog de grenzen bepalen. die moet je dus aflezen op de y-as.

a = -1exp99
b = 2

omdat er bereken staat in de opgave mag je vanaf nu je GR gebruiken. als ik alles invul op mijn GR komt er een inhoud van 0 uit? wat doe ik nu fout?

Bedankt.

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Beste Céline,

Hoe kom je aan die ondergrens? Je bedoelt er wellicht -\infty mee en dat zou kloppen als de x-as geen grens is, maar in de opgave ging het toch over het gebied dat ook door de x-as werd begrensd dus je hoeft maar te beginnen bij y=0.

Je zou echter in beide gevallen (of je nu het gebied van -\infty of van 0 tot aan 2 neemt) iets moeten uitkomen dat verschilt van 0, dus misschien is er ook nog iets mis met je berekening.

mvg,
Tom


dinsdag 14 april 2009

 Re: Re: Omwentelingslichaam 

©2001-2025 WisFaq