Steekproefgrootte berekenen met nauwkeurigheidsinterval
Goededag, ik heb de volgende gegevens: - Betrouwbaarheid = 90% (z-waarde = 1,645), - Nauwkeurigheidsinterval = 7 - Populatieomvang = onbekend Ik heb zelfs het antwoord: 552,25, maar ik heb echt geen idee hoe ik hierop uit moet komen. Bij een berekening waar de nauwkeurigheidMARGE bekend is, is er geen probleem, maar met de nauwkeurigheidsINTERVAL ben ik echt 'lost'. Het zou wel iets moeten zijn met de formule: Z2 * p * (100-p) n -------------------------- nauwkeurigheidsmarge2 Maar dat weet ik toch eigenlijk niet zeker. ALvast heel erg bedankt voor het antwoord, ik kom er niet uit! Vr. Gr. Rianne
Rianne
Student hbo - dinsdag 4 november 2008
Antwoord
Rianne, Gebruik de formule 2z√((p(1-p)/n) =0,07.z is gegeven en je neemt p=1/2 , want dan is p(1-p) maximaal.
kn
zondag 9 november 2008
©2001-2024 WisFaq
|