Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Vraag naar aanleiding van uitleg partieel integreren

 Dit is een reactie op vraag 26890 
volgens mij staat er een foutje bij voorbeeld 1.
het moet niet -1/4x2 zijn maar -1/6x2. of zie ik dat verkeerd ??

boudew
Student universiteit - woensdag 24 september 2008

Antwoord

Als we het over hetzelfde voorbeeld hebben, dan lijkt de 1/4x2 wel correct.
Je krijgt na de partiële ingreep nog de integraal \int{}(1/2x2d[ln(x)] en dat levert op \int{}(1/2x2.1/x)dx

Dat is gelijk aan \int{}1/2xdx en dan kom je toch uit op 1/4x2?(differentieer maar!)

Mocht het tóch over een ander voorbeeld gaan, dan horen we van je.

MBL

MBL
woensdag 24 september 2008

©2001-2025 WisFaq