Exponentiele vergelijking Hoi,Hoe kan ik de volgende vergelijking oplossen? Ik weet niet hoe ik de grondtallen aan elkaar gelijk maak!163x+3=8x²+4Bedankt Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 september 2008 Antwoord Zowel 16 als 8 zijn machten van 2. Dus schrijf het bijvoorbeeld eerst eens zo: (24)3x+3=(23)x2+4 Gebruik M5 van de Rekenregels machten en logaritmen en dan zal 't wel lukken denk ik... dinsdag 23 september 2008 ©2001-2024 WisFaq
Hoi,Hoe kan ik de volgende vergelijking oplossen? Ik weet niet hoe ik de grondtallen aan elkaar gelijk maak!163x+3=8x²+4Bedankt Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 september 2008
Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 september 2008
Zowel 16 als 8 zijn machten van 2. Dus schrijf het bijvoorbeeld eerst eens zo: (24)3x+3=(23)x2+4 Gebruik M5 van de Rekenregels machten en logaritmen en dan zal 't wel lukken denk ik... dinsdag 23 september 2008
dinsdag 23 september 2008