\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Hogeremachtsvergelijking

 Dit is een reactie op vraag 56349 
Ja dank je, maar over dat er maar 1 antwoord is, klopt het ook dat ik gewoon naar de getal op de wortel kijk of die oneven of even is, dat als een oneven getal is, je één antwoord hebt en als je een even getal hebt 2?

Steven
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 september 2008

Antwoord

De functie f(x)=x3 ziet er (ongeveer) zo uit:



Dat betekent dat er voor elke gegeven y-waarde precies één x-waarde te vinden is. Dus voor 3Öx=a vind je nooit meer dan één oplossing.

In principe klopt het wat je zegt. Maar bij een 'even getal' kan je ook precies 1 of helemaal geen oplossing krijgen natuurlijk.



Voor y0 kan je dan (inderdaad) steeds twee oplossingen vinden. Voor y=0 heb je er precies één en voor y0 vind je dan geen oplossingen.


vrijdag 5 september 2008

©2001-2024 WisFaq