Loading jsMath...
\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Bewijs laplace

Hallo, ik moet volgend bewijs zien te vinden ik heb er al een heel eind achter gezocht en vind de uitkomst maar niet.
het is het volgende:

de laplace van tn = n!/sn+1

ik weet dat ik volgende integraal moet zien op te lossen maar hoe nauw.

òtn·e^st dt (en de integraal van nul tot oneindig.
Kan er mij iemand helpen?

dries
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 30 mei 2008

Antwoord

Beste Dries,

Volgens mij ontbreekt er nog een minteken in je exponentiële functie.
Stel st = u, dan is t = u/s en dt = 1/s du. Breng 1/sn+1 buiten.
Normaal gezien herken je nu de integraal, ken je de gammafunctie?

mvg,
Tom


vrijdag 30 mei 2008

©2001-2025 WisFaq